raadslid en fractie voorzitter PRO5

Marcel Roks

Raadslid en fractie voorzitter

PvdA Lid en vertegenwoordiger van PvdA Bladel in PRO5

Wordt u weleens moe van de landelijke politiek? Heeft u het gevoel dat u geen invloed heeft op uw leefomgeving? Bent u sociaal betrokken op de maatschappij? Dan zijn wij op zoek naar u! Mijn naam is Marcel Roks. Ik woon samen met mijn partner en twee kinderen van 18 en 15 jaar in Bladel. In mijn vrije tijd ben ik veel aan het wandelen met onze hond Shiva, ben ik graag aan het tuinieren en koken is mijn grootste hobby. In de natuur zijn en tegelijkertijd bewegen is met mijn mountainbike een fijne ontspanning.

Ik ben werkzaam als meerschoolse directeur van de basisscholen De Vest Hoogeloon en St.Jan Duizel. De sociale samenhang van een kerkdorp met een basisschool heb ik op diverse wijzen prima ervaren. Kinderen hebben de toekomst en dat is voor mij eerst als leerkracht en nu als directeur een belangrijke drijfveer!

De politiek heeft mij geraakt door zelf actief in de samenleving te staan. Letterlijk zelf aan de slag! Ik ben vier jaar geleden begonnen als raadslid van PvdA en de lokale politiek heeft mij enorm aangetrokken. Als raadslid word ik gevraagd om keuzes te maken op het gebied van mens en maatschappij, economie, natuur en milieu. Dat doe ik niet alleen, maar samen met anderen!

Op het moment dat we PRO-5 gingen vormen heeft dat mijn enthousiasme vergroot. PRO-5 heeft namelijk leden die positief in het leven staan. De overtuiging hebben dat we samen problemen kunnen aanpakken, erover praten en daardoor tot weloverwogen keuzes komen. Ik wil mij daar graag aan verbinden en zelf een goede bijdrage aan leveren vanuit de kernwaarden: sociaal, solidair en duurzaam!